Verse soesjes met vanille-ijs

1 (1)
45 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • Solo
    100 g Solo
  • 250 ml water
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 snuifje zout
  • 150 g bloem
  • 4 eieren
  • Carte d'Or-vanille-ijs

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Verhit het water samen met de Solo, de suiker en het zout in een kookpot tot tegen het kookpunt.
  3. Voeg in één keer de bloem toe en laat het deeg al roerend met de garde ‘drogen’ op een heel zacht vuurtje.
  4. Neem de kookpot van het vuur en voeg al roerend met een houten spatel één voor één de eieren toe.
  5. Doe het deeg in een spuitzak en spuit soesjes van ongeveer 3 cm doorsnede op een met bakpapier beklede baklpaat. Laat voldoende plaats tussen de soesjes (ze zetten nog uit tijdens het bakken).
  6. Schuif de soesjes in de oven en bak ze gedurende 25 à 30 minuten af.
  7. Laat de soesjes afkoelen en vul ze naar smaak met slagroom of banketbakkersroom.
  8. Serveer de soesjes met een bolletje Carte d’Or-vanille-ijs

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?