verse lasagne
Zin om een verse lasagne te maken voor je gasten? Dan ben je met dit recept aan het juiste adres: ontdek hoe je eraan begint en zorg voor een feest aan tafel.
60 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr gehakt
- 2 blikken gepelde tomaten in blokjes
- 4 wortelen
- 1 courget
- 500 gr champinons
- 2 rode paprika
- 500 gr gemalen kaas
- 1 l melk
- bloem
- solo boter
- olijfolie
- 4 ajuinen
- 3 teentjes look
- 500 gr lasagne blaadjes
Bereidingswijze
- voor de saus: was en snij de courget, paprika, wortel, champinons en ajuin verwarm in een kom de solo en stoof er de ajuin in voeg daarna de wortel en paprika toe laat die even stoven( ondeveer 15 a 20 min) voeg er de gourget bij laat verder stoven voeg eventueel wat olijf olie toe als de groenten klaar zijn voeg je champinons bij en de tomatenblokjes( 2 a 3 blikken) samen met de geperste look laat zachtjes verder stoven op een klein vuurtje gehakt bakken deze bij de saus voegen witte kaassaus maken roux maken met boter en bloem melk toevoegen peper zout muskaatnoot gemalen kaas in doen maak groentensaus af door deze te kruiden met marjolein, peper en zout en spaghettiekruiden. kan naar smaak ook basilicum bijgedaan worden in een diepe ovenschotel eerst alleen sap van de tomaten- groentensaus blaadjes groentensaus blaadjes kaassaus blaadjes groentensaus blaadjes kaassaus en gemalen kaas en laat rusten in de koelkast maak zeker 6 u op voorhand zet 40 a 45 min in voorverwarmde oven van 200 graden
Andere Solo-leden over dit recept (4)
Gepost door MitchH86 op 12 februari 2014 om 18u24
Voor de eerste maal vandaag lasagne gemaakt volgens dit recept en het was zéér lekker!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?