Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr gerookte kipfilet
- 500 gr witte apserges gepeld
- 1 l kippenbouillon
- 1 sap van een halve citroen
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 1 eetl peterselie
Bereidingswijze
- van de geschilde apserges de kop er af snijden en de rest in kleine stukken doen
- kook de stukjes(niet de kopjes) beetgaar in de kippenbouilon en pureer ze dan(mixen)
- halveer de aspergekoppen en kook ze in beetje water met het citroensap in 5 min
- smelt de boter in een soeppan en roer er de bloem door
- schenk de aspergebouillon(hetgeen je mixte) erdoor tot je gladde soep hebt
- laat ze nog eventjes zo'n 5 min doorkokne en breng op smaak met peper en bootmuskaat
- schep nu de aspergepunten er bij en de in fijne reepjes gesneden kipfilet en de peterselie
- smakelijk
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?