Ingrediënten voor 6 personen
- 7 tomaten gewassen en in blokjes gesneden
- 2 el platte peterselie gesnipperd
- 2 grote sjalotjes gesnipperd
- 2-3 stengels bleekselderij in hele kleine blokjes liefst met nog wat groen
- 2 bosui in ringetjes
- 2 el geknipte bieslook
- 3 el appel ciderazijn
- 1 el olijfolie
- 1 el water
- 1 el honing of agave siroop
- peper en zout uit demolen naar smaak
Bereidingswijze
- Door de spontane verwerking van 3 eenzame bleekselderijstengels in de koelkast is deze tomatensalade ontstaan . Nu koop ik extra bleekselderij en gebruik ik steevast het fijne binnenste van de bleekselderij om aan mijn tomatensalade toe te voegen.
- Meng alle kleingesneden ingrediënten in een kom door elkaar. Klop een dressing van de azijn, olijfolie, water, agavesiroop en peper en zout. Proef of dit volgens je smaak is en voeg anders nog wat toe.
- Meng het geheel door elkaar en geniet van een gezonde zomerse salade, die het uitstekend doet bij een bbq.
Tip
Maak de salade een twee uur van te voren en zet in e koelkast, zodat alle smaken dan goed kunnen intrekken.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?