Verras iedereen: tortilla quiche met gehakt
Nog een open verpakking tortilla's in je koelkast? Tover ze in geen tijd om tot een heerlijke tortilla-quiche met gehakt. Verrassend simpel en lekker!
50 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 tortilla's/wraps
- 1 rode ui
- 200 gram gehakt
- 1 tomaat
- 1 preiwit
- 1 rode paprika
- 1/2 courgette
- 6 eieren
- scheutje melk
- bosje peterselie
- Peper en zout
- 15 gram parmezaanse kaas
-
Bereidingswijze
- Pel de rode ui en hak fijn
- Verwijder de zaadjes van de tomaat & paprika en snij in kleine blokjes
- Snij het preiwit en de de courgette in kleine blokjes.
- Hak de peterselie fijn.
- Kluts de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout en voeg de fijngehakte peterselie toe. Meng nog even.
- Verhit een pan met een scheut Solo vloeibaa r en fruit hierin de fijngehakte rode ui aan. Voeg dan het gehakt toe en bak rul.
- Als het gehakt gebakken is, haal van het vuur.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een quichevorm/taartvorm en vet in met Solo vloeibaar.
- Leg op de bodem een tortillavel/ wrap. Halveer 2 tortilla’s en duw deze tegen de zijkanten en eindig met de vierde tortilla in het midden /bodem van de vorm.
- Strooi de fijngesneden groenten in de vorm, gevolgd door het gehakt. Giet hierover het eimengsel en strooi hierover geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak de quiche ongeveer 30 a 35min in de oven tot de quiche mooi gaar is
Tip
Heb je je tortilla-quiche met gehakt graag extra krokant? Bak de tortilla's 5 minuutjes blind in de oven met wat bakbonen op de bodem.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?