Recept 55***** (4 stemmen)

Verjaardagstaart

Dit is een recept van

tijd
300 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Breek de eieren in een kom. Voeg de suiker toe. Deze 2 moet je stevig en op de hoogste versnelling kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Hiervoor moet je zeker 10 minuten kloppen.
  2. Vervolgens giet je al zevend alle andere ingrediënten bij mekaar.
  3. Giet dit geheel bij het schuim en klop op de laagste versnelling. Alles mengen gedurende 1 minuut.
  4. Beboter de bakvorm. Daarna bestrooi je met bloem.
  5. Giet het deeg in de vorm. Laat 1/3 vrij zodat het biscuit kan rijzen. Strijk het deeg uit naar de kanten toe.
  6. Dit plaats je nu in een voorverwarmde oven van 180 graden. Het biscuit moet gedurende 30 à 35 minuten bakken.
  7. Om te zien of het klaar is, steek je een mes of ander scherp voorwerp in het deeg. Als er niks meer aankleeft, mag het gebak uit de oven.
  8. Om het biscuit gemakkelijk uit de vorm te halen, snijd je het los aan de kant.
  9. We zullen het biscuit vullen met fruit en slagroom.
  10. Klop nu de slagroom. Niet te stijf, het is beter te vroeg te stoppen dan wanneer je boter hebt.
  11. Met een gekarteld broodmes snijd je het biscuit open.
  12. Vul de biscuit met slagroom en fruit. Sluit de taart en smeer ze af met de botercreme.
  13. Versieren doe je naar keuzen.
  14. Veel plezier
  15. Femke

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Bumble Bie op 28 juli 2014 om 22u01

Echt mooi! Heb je er veel fondant voor nodig?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie