Recept 55***** (7 stemmen)

Verjaardagsslagroomtaart met vers fruit

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Bakken met fruit

tijd
65 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
  2. Klop de Solo en de suiker met een pollepel of mixer 5-8 minuten (pollepel duurt het langst) in een kom tot de suiker is opgelost. Klop een voor een de eieren erdoor. Zeef het meel, strooi een snufje zout en het bakpoeder boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen).
  3. Schep het beslag in de voorbereide cakevormen en bak de cakes in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cake 5 minuten staan. Keer de vorm dan om op een rooster en laat de cake uit de vorm glijden. Laat afkoelen.
  4. Rooster de amandelen in een droge koekenpan op een matig vuur goudbruin en schud de pan daarbij heen en weer. Laat op een plat bord afkoelen. Klop de slagroom met slagroomversteviger en de suiker heel stijf. Maak het fruit schoon en verdeel of snijd het zo nodig in stukjes, partjes of plakjes.
  5. Bedek een cake met 1/3 van de slagroom en de helft van het fruit. Leg de andere cake erop en druk een beetje aan.
  6. Bestrijk de zijkant van de cake met een dun laagje slagroom.
  7. Neem de cake tussen twee handen en rol door de geschaafde amandelen op het bord.
  8. Bestrijk de bovenkant van de cake met een dun laagje slagroom. Schep de rest van de slagroom in de slagroomspuit of spuitzak en spuit toeven slagroom langs de rand van de taart.
  9. Garneer met de rest van het fruit en de garneersnoepjes. Zet de kaarsjes op de taart.
Tip

Klop de slagroom op warme dagen in een koude kom stijf, zet deze van te voren een half uurtje in de koelkast.

Besprenkel de onderste plak cake voor het vullen met een paar el limonadesiroop of likeur

Ingrediëntenvoor 12 personen

Andere Solo-leden over dit recept (12)

Gepost door Jessy A op 03 juni 2014 om 11u31

Dank u Patricia voor de uitleg, ga het recept in de zomer zeker op tafel zetten

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie