use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Verjaardagsslagroomtaart met vers fruit
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Verjaardagsslagroomtaart met vers fruit

Verjaardagsslagroomtaart met vers fruit

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 5 min
  • Porties
     
    12 porties

Ingrediënten
 

  • Cake:
  • 225 g Solo Vloeibaar
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 16 g bakpoeder (1 zakje)
  • Vulling en garnering:
  • 100 g geschaafde amandelen
  • 0.5 l slagroom
  • 16 g slagroomversteviger (2 zakjes)
  • 30 g suiker (ca. 3 el)
  • 250 g fruit van het seizoen (bijv. druiven, mandarijntjes, perzik, aardbeien en/of banaan)
  • heel kleine garneersnoepjes en kaarsjes
  • Extra:
  • 2 ronde cakevormen van 24 cm Ø (ingevet en met bloem bestoven en bodem bedekt met bakpapier)
  • slagroomspuit of spuitzak met gekartelde spuitmond

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
  2. Klop de Solo en de suiker met een pollepel of mixer 5-8 minuten (pollepel duurt het langst) in een kom tot de suiker is opgelost. Klop een voor een de eieren erdoor. Zeef het meel, strooi een snufje zout en het bakpoeder boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen).
  3. Schep het beslag in de voorbereide cakevormen en bak de cakes in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cake 5 minuten staan. Keer de vorm dan om op een rooster en laat de cake uit de vorm glijden. Laat afkoelen.
  4. Rooster de amandelen in een droge koekenpan op een matig vuur goudbruin en schud de pan daarbij heen en weer. Laat op een plat bord afkoelen. Klop de slagroom met slagroomversteviger en de suiker heel stijf. Maak het fruit schoon en verdeel of snijd het zo nodig in stukjes, partjes of plakjes.
  5. Bedek een cake met 1/3 van de slagroom en de helft van het fruit. Leg de andere cake erop en druk een beetje aan.
  6. Bestrijk de zijkant van de cake met een dun laagje slagroom.
  7. Neem de cake tussen twee handen en rol door de geschaafde amandelen op het bord.
  8. Bestrijk de bovenkant van de cake met een dun laagje slagroom. Schep de rest van de slagroom in de slagroomspuit of spuitzak en spuit toeven slagroom langs de rand van de taart.
  9. Garneer met de rest van het fruit en de garneersnoepjes. Zet de kaarsjes op de taart.
Klop de slagroom op warme dagen in een koude kom stijf, zet deze van te voren een half uurtje in de koelkast.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.