Ingrediënten voor 4 personen
- 16 scampi's
- 2 l gevogeltebouillon
- 2 venkel
- 1 preiwit
- 3 stengels witte selder
- boter
- 1 el bloem
- 2 eidooiers
- 1½ dl room
- 2 uien
- peper en zout
Bereidingswijze
- Pel de scampi’s, snij ze in dunne rondjes en hou ze fris.
- Breng de gevogeltebouillon aan de kook en voeg de scampischalen toe. Laat 10 minuten doorkoken op een zacht vuur en giet dan door de puntzeef.
- Maak de venkel schoon: snij de stengels af vlak boven de knollen en bewaar het groen als garnering. Snij de venkel in kleine stukken. Doe hetzelfde met de ui, het preiwit en de selder.
- Laat de groenten aanstoven in boter en roer er de bloem door. Giet er de gevogeltebouillon bij en breng al roerend aan de kook. Laat de soep gaarkoken.
- Mix de soep, giet door een zeef en kruid bij met peper.
- Stoof de scampirondjes in boter, breng ze op smaak met kippenkruiden en laat ze uitlekken.
- Roer in een soepkom de eidooiers en de room. Giet hier al roerend de hete soep op.
- Giet in elk bord wat soep, leg in het midden wat scampirondjes en versier met venkelgroen. Dien onmiddellijk op.
- Eet smakelijk.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?