Venkelsoep met ijsbergsla en lenteui

1 (1)
30 min

Ingrediënten voor 5 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de venkel in stukjes en houd de bovenste blaadjes als garnering.
  2. Snij ook de ijsbergsla en de lente-ui.
  3. Fruit de gesneden groenten aan in echte boter. (je kan dit bestrooien met wat bloem voor de binding, moet niet)
  4. En kruid naar keuze.
  5. Voeg kippenbouillon toe en laat gedurende 10 min doorkoken.
  6. Mix het geheel.
  7. De soep heeft nu een lichtgroene kleur die je kan afwerken met de fijne deeltjes van de venkel. (Voor een nog smeuïger resultaat kan je ook een scheutje room toevoegen)

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 12 december 2015 om 13u29

Hallo, Steph88, Dit lijkt me een lekker en gezond soepje, maar zou je nog even kunnen vermelden hoeveel bos ui ( 1 of een bosje) en hoeveel kippenbouillon je moet toevoegen? Groetjes Love to Cook.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?