Velouté van zoete aardappelen met sinaasappel en komijn

6 (6)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen. Snijd ze in kleine blokjes en kook ze 20 minuten in een bodempje kokend water.
  2. Bak de komijnzaadjes 3 minuten aan op een zacht vuurtje in een kookpot met gesmolten Solo.
  3. Voeg de fijngeraspte sinaasappelschil toe en roerbak 1 minuut.
  4. Giet de aardappelen af.
  5. Doe ze bij in de kookpot, overgiet met 0.5 l heet water , het boullionblokje en mix.
  6. Voeg de melk toe en warm zachtjes op.
  7. Controleer de kruiding. Dien zeer warm op, met broodkorstjes in Solo gebakken en korianderblaadjes .

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door Solo op 21 februari 2013 om 18u14

Jammer dat het recept wat tegenviel ickxke, misschien kan je wat een half bouillonblokje extra toevoegen en maar 1 lepeltje komijn.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?