Velouté van zoete aardappelen met sinaasappel en komijn

6 (6)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen. Snijd ze in kleine blokjes en kook ze 20 minuten in een bodempje kokend water.
  2. Bak de komijnzaadjes 3 minuten aan op een zacht vuurtje in een kookpot met gesmolten Solo.
  3. Voeg de fijngeraspte sinaasappelschil toe en roerbak 1 minuut.
  4. Giet de aardappelen af.
  5. Doe ze bij in de kookpot, overgiet met 0.5 l heet water , het boullionblokje en mix.
  6. Voeg de melk toe en warm zachtjes op.
  7. Controleer de kruiding. Dien zeer warm op, met broodkorstjes in Solo gebakken en korianderblaadjes .

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 21 februari 2013 om 18u14

Jammer dat het recept wat tegenviel ickxke, misschien kan je wat een half bouillonblokje extra toevoegen en maar 1 lepeltje komijn.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?