Recept 35*** (6 stemmen)

Velouté van zoete aardappelen met sinaasappel en komijn

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Soep

tijd
25 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen. Snijd ze in kleine blokjes en kook ze 20 minuten in een bodempje kokend water.
  2. Bak de komijnzaadjes 3 minuten aan op een zacht vuurtje in een kookpot met gesmolten Solo.
  3. Voeg de fijngeraspte sinaasappelschil toe en roerbak 1 minuut.
  4. Giet de aardappelen af.
  5. Doe ze bij in de kookpot, overgiet met 0.5 l heet water , het boullionblokje en mix.
  6. Voeg de melk toe en warm zachtjes op.
  7. Controleer de kruiding. Dien zeer warm op, met broodkorstjes in Solo gebakken en korianderblaadjes .

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 21 februari 2013 om 18u14

Jammer dat het recept wat tegenviel ickxke, misschien kan je wat een half bouillonblokje extra toevoegen en maar 1 lepeltje komijn.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie