Recept 15* (1 stem)

Veloute met fijne tuinkruiden en kip

Dit is een recept van

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden : Voor 4 personen ( bereidingsduur 45 minuten)
  2. Sjalotten , wortelen , selderie en preiwit ( van elk 50 gr.) , 30 gr. roomboter
  3. 30 gr. gezeefde bloem , 1 ½ liter kippenbouillon , 1 blaadje laurier , 5
  4. korrels witte peper , 2 kruidnagels , 2 teentjes knoflook , zout , 1/8 liter
  5. verse room , 20 gr. gladde peterselie , 150 gr. gaar kippenwit .
  6. Bereiding :
  7. Fruit de kleingesneden groenten aan in de boter . Bestuif ze met bloem , laat ze een paar minuten doorstoven en overgiet ze met de hete bouillon . Breng ze aan de kook en voeg er laurier , peper , kruidnagel , zout en geperste knoflook bij . Laat de soep een half uur pruttelen . Giet de room erbij, breng ze opnieuw aan de kook , zeef ze en kruid ze . Roer de fijngehakte peterselie en in reepjes gesneden kip met de boter door de soep . Laat ze kort doorwarmen en serveer ze .

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?