Velouté aux champignons

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 1 l kippebouillon (tablet)
  3. 250 g kleine champignons, in dunne plakjes
  4. 1 dl slagroom
  5. zout, peper
  6. 20 g boter of margarine
  7. Bereiding:
  8. In 2 dl van de bouillon 200 g van de champignons in 10 tot 15 minuten gaar koken en het geheel dan pureren. De rest van de warme bouillon door de puree roeren.
  9. De soep aan de kook brengen. De room, wat zout en wat peper erdoor roeren en alles nog eens goed doorverwarmen.
  10. In de boter de rest van de champignons ± 8 minuten zacht bakken en laten uitlekken.
  11. De soep over de soepkommen verdelen en de champignons erover strooien.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?