Veggie-stoofpotje

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°., stand oven en grill.
  2. Snij de aubergines in plakken van 5 mm, bestrooi met zout en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de looksnippers.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten sudderen, roer af en toe.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met pezo.
  6. Spoel de aubergines, duw er zoveel mogelijk vocht uit.
  7. Dep droog met keukenpapier en bestuif ze met een fijn zeefje met bloem.
  8. Bak de aubergines goudbruin in olijfolie, kruid met versgemalen zwarte peper, laat uitlekken op keukenpapier.
  9. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en schik er een laag aubergineplakken in.
  10. Lepel er de tomatensaus over, bestrooi met basilicumblaadjes en parmezaan.
  11. Schik er vervolgens terug een laag aubergineplakken op, herhaal alles tot de ingrediënten zijn opgebruikt.
  12. Klop het ei los, kruid met pezo en giet dit over de toplaag.
  13. Bestrooi met gratinkaas en plaats 20 à 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenlaag goudbruin kleurt.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?