Ingrediënten voor 4 personen
- spaghetti, hoeveelheid naar eigen keuze
- olijfolie
- 350 gr Quorngehakt
- 2 teentjes knoflook
- 800 gr tomatenblokjes uit blik
- 1 kl geraspte citroenschil (bio)
- 1 kl fijne suiker, of en klontje
- 2 el tomatenpuree
- 2 el gehakte peterselie
- 2 el gehakte basilicum
- geraspte Parmezaanse kaas
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Pel de knoflook, snij vervolgens in stukjes en plet ze met de vlakke zijde van een koksmes, of neem een knijper.
- Verhit 2 à 3 el oijfolie in een kookpot en bak het Quorngehakt samen met de geplette knoflook.
- Voeg na 5 minuten de tomatenstukjes toe en laat aan de kook komen.
- Voeg nu de geraspte citroenschil, de suiker en de tomatenpuree toe, kruiden met pezo.
- Dek af en laat minstens 20 minuten op een heel zacht vuur sudderen.
- Neem het deksel van de pot en voeg er de gehakte peterselie aan toe, laat 8 à 10 minuten inkoken.
- Zet nu het vuur op de laagste stand en meng er de basilicum onder, laat 2 à 3 minuten rusten.
- Kook ondertussen de spaghetti al dente zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de spaghetti af en verdeel over 4 warme pastaborden, schep er de saus over en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?