Vegetarische Paprikaquiche met feta
Veggie Day vandaag Hop, aan de slag met dit recept voor een zalige quiche met paprika en fetakaas. Daar lust iedereen welk een extra stukje van!
40 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 6 plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart omtdooid
- 2 el olijfolie
- 1 ui in ringen
- 1 rode, groene en gele paprika in ringen
- 200 gr feta in blokjes
- 4 eieren losgeklopt
- 200 ml crème fraîche of de halfvette
- 1 teen knoflook fijn gehakt
- 2 tl gedroogde oregano
Bereidingswijze
- Heerlijke quiche met paprika en feta valt bij iedereen in de smaak! Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui ringen een drietal minuten. Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee. Verdeel de groenten met de feta over de deegbodem. Klop de eieren los met de crème fraîche de knoflook, de oregano en zout en peper naar smaak. Schenk het ei-roommengsel over de paprika. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse bladsalade met zwarte olijven. Tip: voeg voor een extra hartige smaak 125 g gebakken spekreepjes toe. Bron Vriendin.nl eigen foto
Tip
Paprikaquiche met extra krokante bodem Bak de bodem zonder vulling eerst 10 minuutjes blind met bakbonen.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Love to Cook op 01 november 2014 om 10u09
Dit was een heerlijke taart. Ik gebruikte een kleinere quiche vorm voor 2 personen en voegde uitgebakken spekblokjes toe.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?