Vegetarische moussaka met gegrilde groenten
Aan deze overheerlijke vegetarische moussaka met feta heb je maar een kwartiertje voorbereiding. Daarna laten we jouw oven gewoon z'n werk doen. En daarna: smullen!
65 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g vastkokende aardappels
- 1 aubergine
- 1 gele paprika
- 2 rode uien
- 2 el vloeibare margarine
- 1 pakje (175 g) vegetarisch gehakt (Quorn fijngehakt)
- 1 tl Gyroskruiden
- 1 blik gepelde tomatenblokjes
- 250 ml melk
- 1 zakje Knorr Witte Saus
- 1 ei
- 100 g fetakaas
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en snijd in dunne schijfjes. Kook de aardappel ca. 10 min. in ruim kokend water. Afgieten.
- Snijd de aubergine in dunne schijfjes. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Pel en snijd de uien in schijfjes.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm een grillpan of grilplaat.
- Meng de groenten met de vloeibare margarine. Gril de groenten in verschillende porties 5 min. in de hete grillpan.
- Meng het vegetarisch gehakt met de gedroogde kruiden en de gepelde tomatenblokjes.
- Schep wat van de gehaktsaus over de bodem van de ovenschaal.
- Verdeel hier een laag aardappelschijfjes en een laag gegrilde groenten over. Eindig met de gehaktsaus. Herhaal tot alles op is.
- Maak de saus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking . Klop het ei erdoor. Schenk de witte saus over de gehaktsaus in de ovenschaal. Verkruimel de fetakaas erover.
- Bak de moussaka in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.
- Zet de ovenschaal op tafel en verdeel aan tafel over 4 borden.
Tip
Lekker met een frisse Griekse salade: meng 0.25 fijngesneden ijsbergsla met 10 in ringen gesneden ontpitte olijven, 4 in partjes gesneden tomaat, 0.25 in halve schijfjes gesneden komkommer en breng op smaak met wat olijfolie, citroensap, zout en evt. wat honing.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?