Vegetarische Mexicaanse maissoep

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Voor onze huwelijks verjaardag werden we door de kinderen getrakteerd op een Mexicaanse avond. Hierbij dus de heerlijke maissoep. Meerdere recepten volgen als ik ze zelf gemaakt heb.
  2. Fruit de ui in een el olie lichtbruin. Schenk er het water bij en verkruimel er de 2 bouillonblokken over en breng aan de kook.
  3. Voeg de melk, mangochutney, kerrie en enkele druppels worchestersaus toe.
  4. Meng de kookroom met de maïzena en de eidooier en voeg dan 1/2 soeplepel van de soep toe. Roer dit goed door en voeg het mengsel bij de soep en zet het vuur laag, want de soep mag niet meer koken.
  5. Voeg de uitgelekte mais toe en warm dit even goed mee door. Breng de soep op smaak met peper en zout en strooi er vlak voor het serveren wat fijngesnipperde bladpeterselie over.

Tip

Voeg voor een kleurtje eventueel wat kleine stukjes geroosterde paprika toe. Soep niet echt vegetarisch vanwege de kippenbouillon. Neem voor geheel vegetarische versie kruiden of groentebouillon.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 24 mei 2016 om 20u28

Makkelijk om te maken en lekker.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?