Vegetarische courgetterolletjes met ricotta
Nog op zoek naar een vegetarische tapashapjes voor je aperoplank? Maak deze courgetterolletjes met spinazie, ricotta en tomatensaus. Succes gegarandeerd!
35 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 courgette
-
2 el Solo Vloeibaar
- 400 g jonge spinazieblaadjes
- 250 g passata
- 250 g kerstomaatjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kl zacht paprikapoeder
- 250 g ricotta
- nootmuskaat
- peper en zout
- Extra nodig: kaasschaaf of mandoline, ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 160 °C.
- Bereid de tomatensaus. Pel de ui en snipper hem fijn. Verhit een eetlepel Solo in een diepe pan en fruit de ui erin aan. Pel het teentje knoflook en pers het bij de ui. Snijd de kerstomaatjes doormidden en roerbak ze kort mee. Voeg tot slot de passata, het paprikapoeder en peper en zout toe. Roer goed en laat nog 5 minuutjes pruttelen op een zacht vuur.
- Schep de tomatensaus in een ovenschaal.
- Was en snijd de courgette in de lengte in dunne plakken met een kaasschaaf of een mandoline.
- Spoel de spinazie kort onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
- Verhit een eetlepel Solo in een ruime pan of wok en bak de spinazie in porties al omscheppend tot alle spinazie geslonken is. Kruid met wat peper, zout en nootmuskaat. Schep in een zeef en laat de spinazie uitlekken.
- Roer de ricotta voorzichtig door de spinazie.
- Leg de plakken courgette naast elkaar op een snijplank. Schep een beetje van het spinaziemengsel op elk plakje courgette en rol ze op.
- Zet de gevulde courgetterolletjes rechtop in de tomatensaus in de ovenschaal.
- Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip
Wil je deze courgetterolletjes eten als volwaardige maaltijd? Serveer er een groene salade en gebakken krielaardappeltjes bij.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?