- Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm dik en bestrijk ze met 4 eetl. olijfolie. Kruid met peper.
- Snipper het basilicum fijn. Hou enkele blaadjes opzij voor de versiering.
- Rasp de parmezaan.
Bereiding:
25 min. + 35 à 40 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het fijngesnipperde knoflook 2 min. Voeg de tomatensalsa en het kaneelstokje toe. Laat 15 min. stoven. Kruid met peper en zout.
3 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag of in een grillpan en bak de aubergineplakken 3 min. aan elke kant. Ze moeten
goed zacht zijn.
4 Haal het kaneelstokje uit de tomatensaus en voeg het fijngesnipperde basilicum toe.
5 Schep enkele lepels saus in een ovenschaal en leg er enkele aubergineplakken op. Verdeel daarover enkele mozzarellaschijven. Herhaal dit tot u 3 à 4 lagen hebt en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de parmezaan en bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking:
Verdeel de aubergineschotel over 4 diepe borden en werk af met een blaadje basilicum. Serveer met een stukje brood of mafaldine (pasta).
Tip:
U kan dit gerecht ook in individuele ovenschaaltjes maken. Snij de plakken aubergine dan wel in kleinere stukken.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?