Vegetarische aubergine parmigiana

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. - Snij de mozzarella in schijfjes.
  3. - Snipper de knoflookteentjes fijn.
  4. - Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm dik en bestrijk ze met 4 eetl. olijfolie. Kruid met peper.
  5. - Snipper het basilicum fijn. Hou enkele blaadjes opzij voor de versiering.
  6. - Rasp de parmezaan.
  7. Bereiding:
  8. 25 min. + 35 à 40 min. in de oven
  9. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  10. 2 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het fijngesnipperde knoflook 2 min. Voeg de tomatensalsa en het kaneelstokje toe. Laat 15 min. stoven. Kruid met peper en zout.
  11. 3 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag of in een grillpan en bak de aubergineplakken 3 min. aan elke kant. Ze moeten
  12. goed zacht zijn.
  13. 4 Haal het kaneelstokje uit de tomatensaus en voeg het fijngesnipperde basilicum toe.
  14. 5 Schep enkele lepels saus in een ovenschaal en leg er enkele aubergineplakken op. Verdeel daarover enkele mozzarellaschijven. Herhaal dit tot u 3 à 4 lagen hebt en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de parmezaan en bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
  15. Afwerking:
  16. Verdeel de aubergineschotel over 4 diepe borden en werk af met een blaadje basilicum. Serveer met een stukje brood of mafaldine (pasta).
  17. Tip:
  18. U kan dit gerecht ook in individuele ovenschaaltjes maken. Snij de plakken aubergine dan wel in kleinere stukken.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?