Vegetarisch stoofpotje met wortel, boerenkool en paneer

Op en top winters comfort food met dit vegetarisch stoofpotje dat een Indische twist krijgt met de curry en paneer. Kortom een super smaakvol gerechtje om doordeweeks op tafel te toveren maar ook ideaal om te “meal preppen”.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de rode ui en knoflook en hak deze fijn.
  2. Schil de wortelen en hak in kleine blokjes en hak de boerenkool in fijne reepjes.
  3. Verhit een stoofpot met Solo Vloeibaar, voeg de rode ui toe en stoof mooi glazig.
  4. Voeg dan de fijngehakte knoflook, gember en de mandras curry (of kerriepoeder) toe. Laat 1 minuut meebakken.
  5. Voeg de wortelen, rozijnen en de bouillon toe en breng zachtjes aan de kook.
  6. Laat zo’n 20 minuten sudderen tot de worteltjes beetgaar zijn.
  7. Voeg dan de boerenkool en de Solo Crèmefine toe. Meng goed en laat nog eens 2 à 3 minuten mee garen.
  8. Breng het stoofpotje verder op smaak met peper, zout en wat citroensap.
  9. Kook ondertussen ook de quinoa gaar in kokend water met wat zout.
  10. Terwijl het stoofpotje staat te sudderen, kan je ook de paneer bakken.
  11. Verhit een pan met Solo vloeibaar.
  12. Snij de paneer in plakjes en kruid royaal met peper en zout. Paneer heeft heel weinig smaak dus is het belangrijk dat je deze goed kruidt.
  13. Bak de paneer mooi goudbruin aan beide kanten. Haal uit de pan en laat wat uitlekken op keukenpapier.
  14. Serveer het stoofpotje met de gekookte quinoa en wat gebakken plakjes paneer.

Tip

Kan je geen paneer vinden, dan kan je hier ook halloumi of feta voor gebruiken.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?