Ingrediënten voor 4 personen
- 50 gram geurloze kokosolie of margarine
- 50 gram bloem
- 500 ml sojadrink ongezoet
- 1 takje rozemarijn
- 2 courgettes
- 2 aubergines
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 390 gram tomatensaus basilicum
- 1 pot gegrilde paprikas (295 gram uitgelekt)
- 100 gram ongezouten notenmix pistache
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de naadjes van het takje rozemarijn en snijd fijn.
- Smelt de kokosolie in een pan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Voeg al roerend de sojadrink in scheuten toe en breng aan de kook (bechamel). Roer de rozemarijn erdoor en laat ca. 6 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de courgettes en aubergines in de lengte in plakken van ½ cm. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de aubergine in delen in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Voeg tussendoor de rest van de olie toe. Laat ondertussen de paprika uitlekken.
- Verdeel 1/3 van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel er 1/3 van de courgette, 1/3 van de aubergine, 1/3 van de bechamelsaus en tot slot de paprika over. Maak zo nog 2 lagen met de tomatensaus, courgette, aubergine en bechamelsaus.
- Hak de noten grof, strooi over de lasagne en bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Tip
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) energie 610 kcal eiwit 15 g koolhydraten 32 g vet 45 g waarvan verzadigd 7 g natrium 635 mg vezels 8 g
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?