veenbessenconfituur

Ingrediënten voor 4 personen

  • 345 gr veenbessen
  • 4 a 5 eetlepels witte kristal suiker
  • 1 glas rode porto
  • 1 glas water
  • 1 citroen

Bereidingswijze

  1. was de veenbessen en verwijder gekwetste of slechte bessen, en laat uitlekken.
  2. pers de helft van de citroen, indien later nodig kan je de andere helft ook uitpersen.
  3. doe de veenbessen in een grote pot samen met de porto, het water, de suiker, en het sap van een halve citroen.
  4. laat zachtjes koken tot alles een beetje dikt, ff proeven en indien nodig nog suiker of citroensap bijdoen volgens smaak.
  5. doe in bokalen en laat afkoelen in de ijskast
  6. dit recept is voor 2 bokalen.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?