Recept 55***** (4 stemmen)

Veel variatie voor een heerlijke tosti als lunch

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

toast

tijd
10 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Tosti Classic
  2. De klassieke en heerlijk ouderwetse tosti's die je gewoon maakt met wit of bruin brood, eventueel van een dag of twee oud.
  3. Snel Smullen
  4. De tosti ham-kaas (of alleen met kaas voor de vegetariërs) is supersnel en simpel te bereiden. Ingrediënten: plak(jes) kaas en plak ham (achterham of schouderham). Heerlijk met een dip van ketchup en mayonaise en een eenvoudige salade van kropsla met olie en azijn.
  5. Tropical
  6. De tosti (ham)-kaas met een plak ananas voor een tropische twist. Heerlijk met een salade van snoeptomaatjes. En dip je tropical tosti eens in cocktailsaus voor een extra verrassende smaaksensatie!
  7. Tomaat
  8. De tosti (ham)kaas bereid met een of twee plakjes tomaat ertussen. De tomaatjes kun je bestrooien met zeezout en versgemalen peper. Erg lekker als gezond lunchgerecht.
  9. Tosti Fun
  10. Sweet Surprise
  11. Deze tosti is alleen voor zoetekauwen! Een witte casino boterham belegd met echte ruitenspekkies en vervolgens 2 minuten in het tosti-apparaat. Dan in vieren gesneden (eenvierde tosti per persoon) en geserveerd met versierd vanille-aardbei-ijs.
  12. Let op: niet langer dan twee minuten in het tosti-apparaat. Dan zijn de spekkies gesmolten en het brood nog zacht. Daarna wordt het spek dun en caramelliseert het. Ook lekker, maar niet voor kleine kindermondjes .
  13. Banana-Split
  14. Gezond en lekker: Smeer een laagje (wal)notenpasta op een witte boterham. Snij 1 kleine banaan in dunne partjes en beleg de boterham hiermee. Afbakken in het tosti-apparaat.
  15. Tip: gebruik ook eens amandelpasta of notenpasta uit de reformwinkel om het brood mee te besmeren. Erg smakelijk!
  16. Appeltaart
  17. Een snel appeltaartje uit het tosti-ijzer? Dat kan. Besmeer een boterham met echte roomboter. Snij dan een appel in dunne schijfjes en leg deze op de boter. Strooi er wat rozijntjes, kaneel en suiker overheen.
  18. Tip: serveer met slagroom of banketbakkersroom.
  19. Cheezer
  20. Een zoete klassieker die erg lekker is met pitabrood (shoarmabrood). Maar ook op gewoon brood een snelle, smakelijke variatie is.
  21. Besmeer een pitabroodje met aardbeienjam en beleg deze met kaas. Even in het tosti-apparaat of in de broodrooster en klaar!
  22. Tip: deze tosti is een heerlijk lunchgerecht voor de kids als ze bijvoorbeeld op woensdagmiddag thuis komen van school.
  23. Pizza
  24. Geen zin om te koken? Geen pizza in huis? Geen probleem! Besmeer een witte boterham met Heinz Tomato Ketchup (geen reclame, gewoon simply the best en zonder toevoegingen). Leg hierop een plak salami en een plak kaas. Bestrooi met Italiaanse kruiden. Je kunt het broodje enkel in de oven doen (op 200 graden tot de kaas goudbruin is) of dubbel in het tosti-apparaat.
  25. Tip: dag oud Turks brood over? Je maakt hier een overheerlijke pizza van door hem in zijn geheel te beleggen zoals hierboven beschreven. Dan dubbel in de oven.
  26. Tip : Een vers tomaatje op de pizza tosti is extra lekker!
  27. Tosti Excellent
  28. Verras je gasten of huisgenoten met deze sensationele tosti-creaties! Succes verzekerd. Gegarandeerd!
  29. En varieer hier ook eens met broodsoorten. Zowel boterhammen als bolletjes, broodjes en puntjes.
  30. Franse Zalm
  31. Beleg het brood met gerookte zalm. Snij een aantal plakken brie of camembert en leg deze op de zalm. Strooi hierover wat (verse) dille. Je kunt er eventueel nog wat citroensap over sprenkelen.
  32. Tip: Als je echt helemaal los wilt gaan met deze afgebakken tosti serveer je er een salade bij: van Eikenbladsla. Je maakt een dressing van olijfolie, basamicoazijn en een beetje citroensap. Je bakt hele kastanjechampignons in echte boter. Die leg je nog warm op de sla. Strooi over de salade wat kappertjes en eventeel (maar dan maak je het wel helemaal te gek en zullen je gasten op hun stoel gaan dansen, dus wees gewaarschuwd) geroosterde pijnboompitten. Maak af met de dressing en wat zeezout en versgemalen peper. Mmmmmm!
  33. Tip : Je kunt dit gerecht ook als appetizer of voorgerecht serveren. Geef je gasten dan een kwart en halve tosti. Het gaat hier om de smaak.
  34. Geit-Spek Fusion
  35. Besmeer een broodje met geitenkaasspread. Natuurlijk mag je ook andere soorten zachte geitenkaas gebruiken. Leg hierover heen plakken katenspek. Deze kun je desgewenst eerst uitbakken in een koekenpan, maar dit hoeft niet persé. Bestrooi dit met (verse) tijm en bak af in het tosti-apparaat.
  36. Tip: Heerlijk lunchgerecht met een salade van ruccola en wat balsamico-azijn, olijfolie, peper en zout.
  37. Tip : Ook als vegaterisch gerecht zonder spek overheerlijk!
  38. Mozzarella Droom
  39. Een klassiek lunchgerecht van een broodje belegd met plakjes mozarella, tomaat, verse basilicum en eventueel besmeerd met wat groene pesto. Vergeet de peper en zout niet!
  40. Tip: Varieer met brood. Ook heerlijk op bijvoorbeeld een waldkornbol.
  41. Pittige Kip
  42. Persoonlijk vinden we deze tosti het lekkerst met echte in roomboter gebakken kipfilet. En dan één hele filet per tosti. Als je dat te gortig vindt, voldoet gerookte kipfilet broodbeleg ook prima. Besmeer eerst een broodje met pindakaas en wat sambal (pindasaus is ook smakelijk). Leg hierop de kipfilet en bak af in het tosti-apparaat.
  43. Tip: Serveer met een komkommersalade en wat atjar tjampoer. En je drinkt er natuurlijk een goed glas koud bier bij .
  44. Beenham Sensatie
  45. Gerookte beenham is af en toe te koop met wat dillesaus erbij. Dit is een geweldige combinatie, zeker op een tosti! Maar wil je de saus zelf maken dan doe je dat door mosterd, honing, wat mayonaise en dille met elkaar te vermengen. Naar eigen smaak kun je de saus dan 'tunen'. Je belegd het brood weelderig met gerookte beenham en smeert de honing-mosterd-dillesaus hierop. Afbakken en smullen!
  46. Tip: Serveer met een groene salade met geroosterde pijnboompitten. Als je saus overhebt kun je dit als dressing gebruiken voor de sla.Tosti Classic

Ingrediëntenvoor 1 personen

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door troubs op 02 april 2013 om 01u25

wauw wat een keuze hehe :) ga hiervan genieten , dankjewel love to cook :)

Gepost door Love to Cook op 03 april 2013 om 15u26

Graag gedaan. geniet ervan.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie