Recept 45**** (2 stemmen)

Varkenswangetjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vlees

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de varkenswangetjes in niet te kleine stukken. Bak het vlees aan in wat boter. Haal het vlees uit de pan.
  2. Snipper de uien fijn. Fruit aan met wat boter in de pan waarin u het vlees gebakken hebt. Voeg, zodra de uien mooi gekleurd zijn, de azijn
  3. en het vlees toe met de tijm en de laurier. Kruid met peper en zout en roer om.
  4. Blus met het bier. Besmeer de sneetjes brood met mosterd en leg ze op het vlees. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht
  5. vuurtje twee uur garen. Roer geregeld om aanbakken te voorkomen en controleer het vlees met een vork, het moet uiteenvallen.
  6. Bind voor het serveren de saus eventueel met wat los geroerde maizena, proef en breng op smaak met peper en zout.
  7. Lekker met handgesneden frietjes.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door drekejanssens op 09 januari 2014 om 12u23

2,5 kg varkenswangetjes voor 4 personen? lijkt me vrij veel? ik ga het alvast proberen met 1,5 kg...

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie