Recept 05 (0 stemmen)

Varkensstoofvlees op z'n Oosters

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pers 2 sinaasappelen uit en snij en de andere sinaasappel in schijven.
  2. Snij de schijven middendoor zodat u halve maantjes krijgt.
  3. Snipper de ui fijn en snij de selder in blokjes alsook de ananasschijven.
  4. Laat in een kookpan 2 eetlepels boter heet worden en bak het stoofvlees aan alle kanten goed aan. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat even meestoven.
  6. Strooi er de bloem over, roer goed om en laat even bakken.
  7. Voeg de sojasaus toe, het sinaasappelsap, de droge sherry, 1dl ananassap en de kippenbouillon. Meng zorgvuldig door elkaar.
  8. Roer vervolgens ook de selderblokjes, de koriander en de gember bij de bereiding. Breng aan de kook en laat afgedekt gedurende 1 uur op een zacht vuurtje pruttelen.
  9. Voeg de ananasblokjes en halvemaantjes sinaasappel toe en Iaat nog 30 minuten zachtjes stoven en bind indien nodig met wat bloem of sausbinder.
  10. Dien op met rijst.
  11. Eet smakelijk.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?