varkensstoofpotje met kriekbier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr varkensstoofvlees
  • 1 st ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 st wortel
  • 1 eetl bloem
  • 2 flesjes kriekbier
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel gember
  • 1 mesppunt kaneel
  • 100 gr krieken uit bokaal
  • 4 st lenteuitjes

Bereidingswijze

  1. braad de stukken vlees in wat boter
  2. snipper ui en look en wortel in plakjes
  3. voeg bij het vlees samen met de bloem, bier suiker gember en kaneel
  4. laat ongeveer 50 minuten sudderen
  5. hou het vlees uit de kom en zeef de saus
  6. voeg bij de gezeefde suas klontje boter en de krieken
  7. doe het vlees terug bij
  8. snijd de lenteuitjes in schuine plakjes en serveer er bij
  9. echt eens proberen!!! heeeeeeel lekker

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?