varkensstoofpot met kriek(bier)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr varkenstoofvlees
  • 1 st ui
  • 2 teentjes look
  • 1 st wortel
  • 1 grote eetl bloem
  • 2 flesjes kriek
  • 1 koffielepel wijnazijn rood (eventueel)
  • 1 eetl bruine suiker
  • 1 mespunt kaneel
  • 100 gr krieken
  • 4 st lenteuitjes

Bereidingswijze

  1. braad het vlees in een pan
  2. snipper ui en look en wortel in dunnen plakjes
  3. doe bij vlees en strooi de bloem er over
  4. schenk bier bij en lepel azijn en suiker en kaneel
  5. laat 1 uur sudderen op zacht vuurtje
  6. doe de ontpitte krieken er bij
  7. snij de lenteuites schuin weg in stukjes en doe ze bij de rest
  8. laat je smaken
  9. makkelijk en zeer lekker

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?