Varkensspiering met picklessaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 st varkenskotelet
  • 1 grote sjalot
  • 1 dl witte wijn
  • 4 eetl pickles
  • 2 dl room
  • 1 theelepel vleesextract(pasta voor bouillon of anders blokje kan ook)

Bereidingswijze

  1. Werkwijze:
  2. Vlees aan beide kanten kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
  3. Boter verhitten en het vlees aan beide zijden in de koekenpan bakken tot een mooie kleur en gaar zonder het vlees droog te laten worden. Haal het vlees uit de pan en laat rusten. Ontvet de pan en voeg wat verse boter toe.
  4. Sjalot versnipperen en aanstoven zonder te verkleuren. Witte wijn toevoegen en zachtjes laten inkoken. De pickles toevoegen en 2 minuten doorwarmen om te ontzuren. Room toevoegen en even laten inkoken tot sausdikte, vleesextract er door roeren.
  5. Op smaak brengen met zout en peper
  6. opdienen met gebakken patatjes

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door megamindy op 27 december 2010 om 14u56

Hoi Hildeke? kan ik ipv vleesextract oxo gebruiken??? Wat gebruik jij voor merk en waar in welke supermarkt haal je dat???? Uw receptjes zijn echt superlekker. Je bent een bron van inspiratie.grtz van megamindy

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?