use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Varkensrollade met rucola en prosciutto
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Varkensrollade met rucola en prosciutto

Varkensrollade met rucola en prosciutto

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 700 g varkensfilet aan 1 stuk
  • 10 sneetjes prosciutto
  • 100 g rucola
  • 80 g zongedroogde tomaatjes
  • 1 bosje lente-ui
  • peper en zout
  • 2 el Solo

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de lente-uitjes schoon (laat ze heel).
  2. Snijd de varkensfilet horizontaal in de breedte in, maar net niet helemaal door. Vouw de filet open tot 1 grote, rechte lap.
  3. Leg de sneetjes prosciutto dakpansgewijs op een proper werkvlak tot je dezelfde breedte als de lap varkensfilet bekomt.
  4. Verdeel de rucola en zongedroogde tomaatjes over de filet en kruid met peper en zout. Rol de filet strak op en leg de rol op de prosciutto. Rol de prosciutto om het vlees en bind alles vast met keukentouw. Kruid de buitenkant nog met peper en zout.
  5. Smelt een eetlepel Solo in een grote pan. Bak het vlees rondom aan gedurende 5 minuten. Plaats de rollade dan 25 minuten in de voorverwarmde oven. Leg er de laatste 15 minuten de lente-ui bij en verdeel er nog enkele vlokjes Solo over.
Lekker met gebakken aardappeltjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.