Varkensrollade met rucola en prosciutto

5 (5)
45 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de lente-uitjes schoon (laat ze heel).
  2. Snijd de varkensfilet horizontaal in de breedte in, maar net niet helemaal door. Vouw de filet open tot 1 grote, rechte lap.
  3. Leg de sneetjes prosciutto dakpansgewijs op een proper werkvlak tot je dezelfde breedte als de lap varkensfilet bekomt.
  4. Verdeel de rucola en zongedroogde tomaatjes over de filet en kruid met peper en zout. Rol de filet strak op en leg de rol op de prosciutto. Rol de prosciutto om het vlees en bind alles vast met keukentouw. Kruid de buitenkant nog met peper en zout.
  5. Smelt een eetlepel Solo in een grote pan. Bak het vlees rondom aan gedurende 5 minuten. Plaats de rollade dan 25 minuten in de voorverwarmde oven. Leg er de laatste 15 minuten de lente-ui bij en verdeel er nog enkele vlokjes Solo over.

Tip

Lekker met gebakken aardappeltjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door madrugada115 op 13 april 2015 om 17u27

mmmmmm, ook lekker met pasta denk ik en wat gegrilde kerstomaatjes...

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?