Varkensreepjes met roquefort en fettuccelle

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr varkenslapjes
  • olie
  • 50 gr gedroogde tomaten
  • 500 gr fettuccelle of tagliatelli
  • 125 gr roquefortkaas
  • 20 cl room
  • 1 limoen
  • peper & zout (pezo)

Bereidingswijze

  1. We snijden het vlees in repen en kruiden met pezo.
  2. Met een vork verkruimelen we de roquefort, voegen de room toe en mengen alles tot we een homogeen mengsel bekomen.
  3. In een wokpan op een hoog vuur bakken we het vlees met wat olie gedurende een drie tot vier minuten gaar, gieten het braadvocht weg en voegen de tomaten toe.
  4. We laten nog even doorbakken en roeren goed tot alle bakresten verdwenen zijn.
  5. Tot slot voegen we de roquefortmengeling toe en laten zachtjes aandikken
  6. We dienen op met fettuccelle of tagliatelli en werken af met een schijfje limoen.
  7. Lekker met een glaasje rose.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?