Varkensreepjes met mosterdroom

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. - schil de aardappels, spoel ze af en snijd ze in flinke stukken, kook de aardappelen ca 20 min in water met zout
  2. - snijd de schnitzels in reepjes, pel de uien, snijd ze in ringen en bestuif ze met bloem
  3. - verhit 1-2 el olie in een grote pan, braad het vlees per portie aan, breng het vlees op smaak met zout en peper en neem het uit de pan
  4. - verhit 2 el olie in het braadvet, bak de uien goudbruin, neem 1/4 van de ui uit de pan
  5. - voeg het vlees en de provençaalse kruiden toe aan de overige uien
  6. - voeg 375 ml water en de slagroom toe, breng het geheel aan de kook en laat het ca 5 min zachtjes doorkoken
  7. - verhit de boter en de melk, giet de aardappelen af en pureer ze, roer de melk (met de boter) erdoorheen
  8. - breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  9. - roer de mosterd door de saus, breng de saus op smaak met zout en peper
  10. - hak de peterselie fijn, garneer het geheel met de achtergehouden uiringen en de peterselie
  11. Serveer met broccoli.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?