Ingrediënten voor 4 personen
- 4 varkenslapjes
- 2 zakjes rijst
- 2 appelen (jona gold)
- 2 el olijfolie
- kerriepoeder
- cayennepeper
- 250 ml vleesbouillon
- 1 el suiker, afgestreken
- bloem
- zout
Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar volgens de instucties op de verpakking.
- Snijd de varkenslapjes in fijne reepjes.
- Was de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Verhit de olie in een wok, voeg de varkensreepjes toe en bak zeer snel aan, breng op smaak met kerrie, cayennepeper en zout.
- Voeg de vleesbouillon toe en laat even sudderen.
- Voeg de appelblokjes toe en laat ongeveer 1 minuut meekoken.
- Neem het vlees en de appelblokjes uit de wok en bind het vocht met wat bloem.
- Breng de saus op smaak met suiker, cayennepeper en zout.
- Verdeel het vlees en appel over 4 warme borden, nappeer met de saus en dien op met de rijst.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?