Ingrediënten voor 4 personen
- 4 varkensoesters
- 2 venkelknollen
- 2 middelmatige preistengels
- 1 appel, type jonagold
- 1,5 dl droge witte wijn
- 1,5 dl kalfsfond
- solo, bakken en braden
- olijfolie
- 50 gr geraspte emmentaler of gruyère, of...
- 1 tl roze peperbolletjes
- 2 el grof gehakte hazelnoten
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Kuis de venkelknollen maar bewaar het groen, snij de knollen in reepjes.
- Kuis de preistengels en snij 1 prei in ringen, de andere in reepjes.
- Smelt 1 el solo in een steelpannetje en stoof de venkel hier in aan gedurende 8 minuten, voeg de laatste 2 minuten de preiringen toe.
- Kruid het geheel met pezo, voeg de wijn toe, laat even inkoken.
- Voeg er nu de fond aan toe en laat het onder gesloten deksel 8 minuten zachtjes pruttelen.
- Schil de appel, snij in vieren en verwijder het klokhuis, snij de partjes vervolgens in niet te dunne blokjes, voeg ze toe aan de venkel en laat alles nog 5 minuten pruttelen zonder deksel, breng op smaak met pezo.
- Stoof de preireepjes in 2 el olie gedurende 2 minuten.
- Meng de uitgelekte preireepjes met de kaas, peperbolletjes en gehakte noten.
- Smelt 2 el solo in een braadpan en bak hierin de varkensoesters mooi bruin en gaar, kruiden met pezo.
- Leg het vlees op een bakplaat, strooi er het mengsel van de preireepjes over en zet dit enkele minuten onder grill.
- Leg het vlees en de preireepjes op 4 warme borden, nappeer het met het venkelmengsel/saus en dien op met aardappelpuree, garneer met het groen van de venkel.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?