Varkensmignonnettes op z’n Brussels

Bereidingswijze

 1. Voorbereiding- Maak een inkeping in het voetje van de spruitjes.
 2. - Snipper de peterselie fijn.
 3. - Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook gaar in lichtgezouten water. Giet af.
 4. - Indien u diepvriesvlees gebruikt laat u het vlees oppervlakkig ontdooien. Bak het 1 à 2 min. langer.
 5. Bereiding(25 min.)
 6. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot, plaats de stronkjes witloof naast elkaar en kruid met peper en zout. Laat 2 à 3 min. kleuren. Besprenkel het witloof met het citroensap en een scheutje water. Dek af een laat op een zacht vuurtje gaar worden gedurende ± 15 min.
 7. Doe de spruitjes in een kookpot met water en breng aan de kook. Giet de spruiten af, wanneer het water kookt. Breng opnieuw lichtgezouten water aan de kook en laat de spruiten in een 7-tal min. beetgaar worden. Giet de spruitjes af en haal uit de pot.
 8. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de spekreepjes gedurende 2 min. Voeg de spruitjes toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
 9. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de mignonnettes goudbruin langs elke kant. Laat verder gaar worden op een zacht vuur. Kruid naar smaak met peper en zout.
 10. Verhit de olijfolie in de kookpot van de aardappelen en bak de aardappelen lichtjes aan. Bestrooi met de peterselie en kruid naar smaak met peper en zout.
 11. Blus de pan van het vlees met de vleesbouillon en schraap de braadresten los. Laat de bouillon even inkoken.
 12. Tip
 13. AfwerkingPlaats een mignonnette op elk bord. Geef er het witloof en enkele spruitjes bij. Lepel er ook wat saus rond. Serveer met de gepersilleerde aardappelen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?