Recept 45**** (12 stemmen)

Varkensmignonette met savooistamppot

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Snel klaar

tijd
35 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwijder lelijk blad van de savooikool en snijd de rest in fijne repen. Spoel ze schoon en laat uitlekken in een vergiet. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
  2. Bak de spekblokjes in een eetlepel Solo goudbruin. Voeg de gesneden en uitgelekte savooirepen met een extra lepel Solo toe. Stoof afgedekt op een zacht vuurtje tot de savooi zacht is. Kruid met peper en een beetje zout.
  3. Pureer de aardappelen, voeg 1 el Solo en een flinke scheut melk toe en roer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng de gestoofde savooi met de puree.
  4. Bak de mignonettes in 1 el Solo langs beide kanten in enkele minuten goudbruin (niet te lang anders wordt het vlees taai). Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie. Schenk de bouillon in de pan, breng op hoog vuur aan de kook en roer het aanbaksel uit de pan los. Voeg enkele vlokjes Solo toe en laat inkoken tot sausdikte. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  5. Serveer de savooistamppot met de mignonettes en de saus.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door martin14 op 17 september 2014 om 15u35

melk door room vervangen is ook lekker

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie