varkensmedaillons in rode wijnsaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Het varkenshaasje in medaillons verdelen, het vlees omwikkelen met het gerookt spek en vastbinden met keukengaren. Een paar uur laten marineren in de wijn.
  2. Het vlees uit de marinade halen en afdrogen met wat huishoudpapier.
  3. Het vlees afbakken in hete boter, kruiden met peper en zout en wat tijm. Verder laten garen.
  4. Ondertussen de champignons stoven in een beetje boter.
  5. Het vlees uit de pan halen en bij de braadjus de wijn (van de marinade), de room en het maïszetmeel dat in de melk werd losgeklopt voegen.
  6. Een weinig saus op de voorverwarmde borden lepelen en de medaillons op de saus leggen.
  7. Afwerken met wat sla, een schijfje tomaat en een eetlepel gestoofde champignons. Bestrooien met fijngehakte peterselie.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?