Varkenshaasje op de wijze van hobbykok eric

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Week de abrikozen in lauwwarm water. Boen de sinaasappels onder stromend water schoon. Rasp 2 eetl. van de sinaasappelschil. Pers de sinaasappels en de citroen en zeef het sap. Schenk het sap in een pan en roer de basterdsuiker erdoor. Schep de koekkruiden en de kerriepoeder door het sap. Voeg de geweekte abrikozen en 1 dl van het weekvocht toe. Breng alles tot dichtbij het kookpunt, temper de warmtebron en houd alles 15 minuten op die temperatuur.
  2. Bereiding:
  3. Wrijf de varkenshaasjes in met peper en zout. Verhit de boter en bak het vlees in 15 minuten rondom goudbruin en gaar. Neem het vlees uit de pan. Houd het warm en blus de bakboter af met abrikozen-sinaasappelmengsel. Voeg de geraspte schil en de honing toe. Bind de saus met aardappelmeel, gemengd met 2 eetl. water. Meng de sinaasappellikeur erdoor.
  4. Afwerken:
  5. Snijd de varkenshaasjes in plakken, leg midden op het bord wat gefrituurde mihoen, rangschik hierop de kort gefrituurde courgettereepjes en de roergebakken sperziebonen, rangschik hierop de plakjes varkenshaas en giet de saus ernaast.
  6. Wijnadvies:
  7. Kies voor een jonge rode wijn: een Italiaanse Chianti of een rode Spaanse Valdepeñas. Schenk beide aan de frisse kant (15-17°C).

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?