Recept 55***** (2 stemmen)

Varkenshaasje met za'atar, skordalia en tomatensalsa

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gerechten die ik wil maken

tijd
110 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng de za'atar met ongeveer 150ml olijfolie. Wrijf hiermee het varkenshaasje in, dek af en laat 1h marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden. Pak de bol knoflook in aluminiumfolie en rooster ongeveer 30min in de oven.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in gezouten water. Giet af en stamp tot een puree. Haal de knoflook uit de oven, de teentjes zijn nu heel zacht zodat je het vlees uit elk teentje kan knijpen en doe dit bij de aardappelen. Voeg hierbij ook het amandelmeel en 4 a 5el (goede kwaliteit) olijfolie. Meng goed. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Hou de puree warm.
  4. Verhit een pan/grillpan op hoog vuur met een een klontje boter Bak het varkenshaasje ongeveer 3min per kant zodat het vlees een mooi korstje krijgt. Verwarm ondertussen de oven op 160 graden en vet een ovenschaal in met Solo vloeibaar. Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal. Bak het vlees 8 a 10min in de oven. Haal uit de oven en laat 5min rusten onder aluminiumfolie. Snij dan het vlees in plakjes
  5. Voor de tomatensalsa, snij de tomaten in kleine blokjes. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes en hak de peterselie fijn. Meng de tomaten, lente-uit en peterselie met azijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de skordalia op het bord, leg hierop plakjes vlees en werk af met de tomatensalsa.
  7. Smakelijk!

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door pascal lekker op 05 april 2017 om 10u36

zalig lekker thx

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie