Varkenshaasje met vijgen en gevulde portobello

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat afkoelen en snijd in kleine blokjes. Haal de steeltjes uit de portobello's en snijd ze fijn. Verhit een pan met wat Solo Vloeibaar en fruit er het sjalotje en de portobellostukjes in aan. Voeg de aardappelblokjes en tijm toe en roerbak kort. Kruid met peper.
  2. Bestrijk de buitenkant van de portobello's met Solo Vloeibaar. Vul de champignons met de aardappel- en champignonblokjes. Verdeel er de gorgonzola en de gehakte walnoten over. Zet even aan de kant.
  3. Snijd het varkenshaasje overlangs tot een brede lap. Snijd de vijgen in kwartjes. Verbrokkel de feta en hak de noten grof. Verdeel de vijgen, feta en noten over het varkenshaasje, sprenkel er de balsamico over en vouw dicht (er mag een ruimte van 2 cm openblijven, hierdoor gratineren de kaas en de vijgen). Bind een keukentouw rond het varkenshaasje om het samen te houden. Leg in de met Solo Vloeibaar ingevette ovenschaal.
  4. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Zet eerst het varkenshaasje in de oven gedurende 15 à 20 minuten. De portobello’s schuif je er de laatste 10 minuten bij in.
  5. Meng voor de dressing de olie met de azijn. Breng nog op smaak met peper en zout en schep de dressing door de veldsla. Serveer het varkenshaasje met de portobello's en de veldsla. Lekker met aardappelkroketten.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?