Varkenshaasje met rambol en champignon-veenbessensaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kuis de champignons en snijd in blokjes Pel de helft van de verse veenbessen. Snijd de varkenshaasjes in de lengte half door. Smeer in met rambol en omwikkel met spek. Doe twijndraad rood de haasjes en laat een goeie klomp boter smelten. Laat het varkenshaasje aan beide kanten mooi bruinen. Doe hier de champignons bij en laat 15 minuten sudderen op een klein vuurtje. Nog eens 15 minuten later doe je de veenbessen erbij. Zet het deksel op de pot en laat nog vijf minuten verder sudderen. Haal de varkenshaasjes uit de kom en doe er een geutje cognac bij. Vervolgens voeg je ook nog de room toe.
  2. Maak vervolgens de appels met veenbessen. Doe 6 soeplepels water in een pan en doe hier de overgebleven veenbessen bij, samen met de suiker. Blijf constant roeren tot de veenbessen openploffen. Daarna roer je nog even verder tot het geheel is ingedikt. Verwijder het klokhuis van de appelen, schil ze en snijd doormidden. Zet ze 3 minuten in de microgolf oven op 600 watt.
  3. Voor de pommes duchesse schil je de aardappelen en laat je ze 40 minuten stomen. Haal ze door de passe-vite en voeg de eierdooiers, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng alles mooi en vul de spuitzak op met deze puree. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet alles in de oven gedurende een 10-tal minuten, tot ze mooi bruin zijn. Laat de stronken mini-witloof 30 minuten stomen en laat afkoelen. Stoof in de pan met peper en kristalsuiker.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?