varkenshaasje met pompentorentje

Bereidingswijze

  1. Enkele uren vooraf:
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Leg het vlees in een ovenschotel en giet er 2 dl rode porto over. Bestrooi met de tijm, dek af met aluminiumfolie en zet koel weg.
  3. Schil de peren en snijd ze in blokjes. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen.
  4. Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.
  5. Rasp de schil van 1/2 sinaasappel en pers het sap uit de sinaasappels.
  6. Schil de pompoen en snij in kleine blokjes tot je ongeveer 300 g hebt. Om tijd te winnen kan je het vruchtvlees eerst in staafjes snijden met een frietsnijder.
  7. Schuif de schotel met het vlees in een op 200° C voorverwarmde oven en laat 20 à 25 min. bakken.
  8. Bak intussen de pompoenblokjes in 1 eetl. olijfolie gedurende 3 à 4 min. Voeg de honing toe en roer goed. Voeg de peerblokjes toe, bak 2 min. en roer er de bereide veenbessen door. Breng op smaak met een snuifje kaneel.
  9. Zet de oven af als het vlees gaar is.Bak de sjalotten 1 min. al roerend in 1 eetl. olijfolie in een brede pan. Voeg het braadvocht van het vlees toe (zet het vlees weer even in de oven en houd het warm) en laat inkoken tot je nog een beetje vocht op de bodem hebt. Voeg het sinaassap en de geraspte schil toe en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Bind eventueel de saus en roer goed. Giet nadien door een zeef en kruid met peper en zout.
  10. Maak op elk bord een mooi torentje van het pompoenmengsel (bv. met een ring of met behulp van een leeg yoghurtpotje waar u het deksel uitsneed). Bestrooi het torentje met peterselie. Snijd het vlees in sneden en lepel er de saus over. Serveer met knapperig gebakken rösti of aardappelgratin.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?