Varkenshaasje met mosterdsaus en sperziebonen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Breng in een diepe pan 2 liter water aan de kook. Kook hierin de sperzieboontjes in 10 min beetgaar. Giet ze af in een vergiet en laat ze schrikken onder koud stromend water (zo blijven ze mooi groen en knapperig). Snipper de sjalot fijn.
  2. Zet een diepe pan op het vuur, voeg er 1 eetlepel aan toe en stoof de sjalot glazig. Voeg sperzieboontjes toe en laat ze een drietal minuten meestoven. Neem de pan van het vuur.
  3. In een braadpan 1 el vetstof verhitten. Bak het varkenshaasje in 2 minuten aan alle kanten mooi bruin, kruiden met peper en zout. Leg het vervolgens in een braadslee en zet deze een tiental minuten in de voorverwarmde oven om verder te garen.
  4. Blus de braadpan met de bruine fond en laat de braadresten van het vlees loskoken. Voeg er de mosterd en de Solo Crèmefine Licht aan toe. Laat nog even zachtjes doorkoken en eventueel bijkruiden met peper en zout. Neem de pan van het vuur.
  5. Varkenshaasje uit de oven nemen en een minuutje laten rusten. Snij het vlees in plakjes (het vlees moet licht rozig en sappig zijn).
  6. Leg op elk bord groenten, schik er een aantal sneetjes varkensvlees bij en overgiet het vlees met saus. Werk elk bord af met 3 kleine aardappeltjes.

Tip

Haal het vlees zeker een uurtje voor het bakken uit de koelkast

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?