Recept 45**** (3 stemmen)

Varkenshaasje met mosterdroomsaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Kerst

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  2. Kruid de varkenshaasjes met pezo, verhit de solo in een hoge braadpan, braad het vlees rondom bruin, ongeveer 5 minuten . Deksel op de pan en in ongeveer 10 à15 minuten op een laag vuur rosé bakken. Af en toe keren. Haal de varkenshaasjes uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. In het bakvet de sjalot aanstoven. Voeg nu een scheutje cognac toe en flambeer (niet onder de dampkap), voeg de room, tomaat en dille toe, goed roeren. Vuur wat hoger en een beetje laten inkoken tot het een lichtgebonden saus is. Vuur uit en de mosterd door de saus roeren, afkruiden met pezo.
  3. Varkenshaasjes in stukken snijden en dresseren op warme borden, napperen met de saus. Opdienen met gestoofde worteltjes of boontjes en kroketjes of gekookte aardappelen.U kunt eventueel, gelijk met de sjalot en blik of verse champignonsschijfjes meebakken.
  4. Wat drinken wij daarbij: een degelijke Italiaanse chianti, of een Spaanse Tempranillo, zelfs een heerlijke witte chardonay.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door wullum op 11 april 2010 om 23u31

we hebben genoten van dit recept, heel lekker! ook bewaard in receptenschriftje. groet wullum

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie