Varkenshaasje met mosterd-dragonsaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 grote varkenshaasjes
  • 2 takjes dragon
  • 1,5 dl lichte room
  • 2 dl kalfsfond (bokaal)
  • 1 dl droge witte wijn
  • olijfolie
  • solo, bakken en braden
  • 2 el graantjesmosterd
  • peper&zout (pezo)
  • sausbinder voor bruine sausen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Rits de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn.
  3. Verhit 2 el olijfolie en 2 el solo in een grote braadpan en bak het vlees aan alle kanten mooi bruin.
  4. Leg het vlees en het braadvocht in een ovenschaal (opgelet: in de braadpan gaan we saus maken) en zet de ovenschaal gedurende 20 à 30 minuten in de oven, het vlees regelmatig oversausen en controleren op gaarheid.
  5. Terwijl het vlees in de oven aan het garen is maak je de saus: blus de braadpan met de witte wijn en schraap de aanbaksels los, giet daarna door een zeef in een steelpannetje.
  6. Breng aan de kook, voeg de fond toe en laat terug aan de kook komen.
  7. Voeg de mosterd en de room toe en laat 2 minuten inkoken, bind de saus eventueel met instantsausbinder.
  8. Voeg de dragon toe en laat nog 1 minuut opwarmen, afkruiden met pezo.
  9. Haal ondertussen, terwijl u de saus maakt, het vlees uit de oven, leg het op een warme schaal, laat rusten onder aluminiumfolie.
  10. Snij het vlees in niet te kleine stukken en dien op met de saus, fijne boontjes en kroketjes of gekookte aardappelen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?