Ingrediënten voor 4 personen
- 2 grote varkenshaasjes
- 2 takjes dragon
- 1,5 dl lichte room
- 2 dl kalfsfond (bokaal)
- 1 dl droge witte wijn
- olijfolie
- solo, bakken en braden
- 2 el graantjesmosterd
- peper&zout (pezo)
- sausbinder voor bruine sausen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Rits de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn.
- Verhit 2 el olijfolie en 2 el solo in een grote braadpan en bak het vlees aan alle kanten mooi bruin.
- Leg het vlees en het braadvocht in een ovenschaal (opgelet: in de braadpan gaan we saus maken) en zet de ovenschaal gedurende 20 à 30 minuten in de oven, het vlees regelmatig oversausen en controleren op gaarheid.
- Terwijl het vlees in de oven aan het garen is maak je de saus: blus de braadpan met de witte wijn en schraap de aanbaksels los, giet daarna door een zeef in een steelpannetje.
- Breng aan de kook, voeg de fond toe en laat terug aan de kook komen.
- Voeg de mosterd en de room toe en laat 2 minuten inkoken, bind de saus eventueel met instantsausbinder.
- Voeg de dragon toe en laat nog 1 minuut opwarmen, afkruiden met pezo.
- Haal ondertussen, terwijl u de saus maakt, het vlees uit de oven, leg het op een warme schaal, laat rusten onder aluminiumfolie.
- Snij het vlees in niet te kleine stukken en dien op met de saus, fijne boontjes en kroketjes of gekookte aardappelen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?