VARKENSHAASJE MET LUIKSE STROOP SAUS

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg varkenhaasje
  • 1 eetlepel olie
  • 20 gr boter
  • 2 kleine sjalotten
  • 2 eetlepels Luikse stroop
  • 20 cl vleesbouillon
  • 25 cl room

Bereidingswijze

  1. Snijd een sjalot in fijne stukjes en stoof hem aan in de boter. voeg je er twee eetlepels Luikse stroop aan toe en na 2 minuutjes de vleesbouillon en de room bijvoegen.
  2. laat inkoken tot de textuur van de saus een mooie dikte heeft. Kruid af naar smaak met zout en peper.
  3. Schroei het vlees dicht in 10gr boter met de olie in een pan.
  4. Zodra het vlees een mooi korstje heeft, leg je het op een ovenplaat in de oven.
  5. Laat gedurende 20 minuten verder garen op 180°C.
  6. Het vlees snijden in sneetjes en dresseren met een beetje saus
  7. Lekker met puree en seizoengroentjes

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?