Varkenshaasje met kokosmelk

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Roer de zwarte peper door het citroensap en marineer daar de varkenshaasjes in gedurende 10 minuten. Wrijf de peper goed in het vlees. Stoof de ui aan in 2 el olijfolie, bestrooi met kurkuma en roer goed, blus de pan met kokosmelk, room en water. Voeg de plakjes wortel toe, breng op smaak met zout en laat 15 min. pruttelen op middelmatig vuur. Verhit 1 el olijfolie in een pan en schroei het varkenshaasje aan alle kanten dicht, draai het vuur lager en laat 8 à 10 min. garen, draai het vlees regelmatig om. Haal het vlees uit de pan en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Snij het vlees in dikke plakken en leg het 3 min. in de warme saus. Garneer met verse koriander en serveer met basmatirijst.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door sally florida op 29 augustus 2010 om 20u51

schitterend gerecht,heb geen kurkuma gebruikt,tot zover hier in the vs nog niet gevonden. heb turmeric gebruikt is ongeveer het zelfde. iedereen in ons gezin was er weg van,heeft wel een exotische smaak,daar moet je van houden natuurlijk.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?