varkenshaasje met koffiesaus en pastitaak op drie wijzen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. - snij het varkenshaasje in moten van ongev. 1.5cm (16 is deelbaar door 4)
 2. - warm de friteuse op tot 170°C
 3. - verwarm je borden in de oven op 50°C
 4. - schil de aardappelen en snij in gelijke blokken
 5. - schil de pastinaak, 1 pastinaak doe je in gelijke blokjes en voeg je in een kookpot, daarop doe je de aardappelen. Breng aan de kook in lichtgezouten water. Na 18min kooktijd maak je hiervan puree, met wat boter, 10à12cl room, een ei, p/z en wat muskaatnoot.
 6. - 1/2 pastinaak snij je kleine gelijke blokjes en stoof je aan in wat boter/olijfolie tot ze beetgaar zijn. Kruid eveneens af met p/z en muskaatnoot.
 7. - verhit in een braadpan wat boter/olijfolie en bak er je schijfjes varkenshaasje (dichtschroeien op een hoog vuur). Mag binnenin nog iets roze zijn.
 8. - haal je vlees uit de pan en hou het warm onder alu-folie, blus je braadpan met de koffie en roer los en laat wat inkoken. Voeg 10à12cl room toe en laat nog wat inkoken. Voeg een el kristalsuiker toe en indien nodig de saus nog wat binden.
 9. - 1/2 pastinaak snij je in plakjes (1à2mm) en frituur je anderhalve minuut. Uithalen en op keukenpapier uitlekken en zout toevoegen.
 10. - Schik gestoofde pastinaak, gefrituurde pastinaak en quenelles van pastinaakpuree op een voorverwarmd bord, leg enkele schijfjes varkenshaasje midden op je bord en napeer met de saus.
 11. Smakelijk !

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?