Recept 35*** (6 stemmen)

varkenshaasje met honing mosterd marinade

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

vlees

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 1 de oven voorverwarmen op 200°c
  2. de mosterd en de honing mengen,
  3. kruiden met zout en peper
  4. nootmuskaat en koriander
  5. 2 het vlees afspoelen en droogdeppen
  6. bestrijken met de marinade en in een braadpan leggen
  7. ongeveer een 20 tal minuten braden
  8. 3 de sherry en de helft van de kippebouillon erbij gieten
  9. de oventemperatuur verlagen tot 180°c
  10. de varkenshaas in 30 - 40 min gaar laten worden
  11. 4 het vlees uit de braadpan nemen en in aluminiumfolie wikkelen
  12. de saus bereiden hiervoor het braadvocht blussen met de rest van de bouillon
  13. de vloeistof door een zeef in een steelpan gieten
  14. de maizena met een beetje water gladroeren
  15. de saus aan de kook brengen en even laten inkoken
  16. binden met het maizenapapje
  17. op smaak brengen met peper en zout
  18. eventueel een scheutje sherry
  19. 5 het vlees uit het aluminiumfolie halen in plakken snijden
  20. op een voorverwarmde schaal leggen en de saus erbij serveren
  21. 6 serveer tip : serveer met pomme duchesse en carpatio van tomaten
  22. 7 voor de pomme duchesse : 1 kg aardappelen koken om te pureren
  23. snuifje peper, zout, muskaatnoot
  24. beetje melk en klontje boter
  25. alles goed pureren zodat er geen klonters meer in zitten
  26. een spuitzak vullen en pomme duchesse spuiten
  27. in de oven bakken tot de randjes goudgeel zijn
  28. ongeveer een 7 stuks per persoon
  29. 8 voor de carpatio van tomaat : 500 gr roma tomaten
  30. peper, zout, bieslook peterselie
  31. 3 bosuitjes
  32. olijfolie
  33. parmezaanse kaas schilfers
  34. de tomaten in dunne plakken snijden en in een ovenschaal schikken
  35. de bosuitjes in fijne stukjes snijden en over de tomaten verdelen
  36. olijfolie over de tomaten sprenkelen
  37. bestrooien met peper, zout, bieslook, peterselie
  38. ongeveer 15 min in de oven zetten
  39. als de tomaten uit de oven komen dan de kaasschilfers erover strooien
  40. 9 alles warm opdienen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door ikken op 08 januari 2016 om 09u43

Op Oudjaaravond klaargemaakt en ik kreeg hier zéér fijne reacties op, waarvan 1: "Ik heb al varkenshaasje gegeten in "Den Beer" in Mechelen maar dat kon hier niet aan tippen!" Om dat van m'n man te horen was een dik compliment, zelfs m'n schoonzus vond dit super lekker! TOP!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie