Varkenshaasje met champignonpepersaus en opgevuld witloof

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 1 kleine ui, 50 gr spek, 1 ½ eetlepels peperkorrels, 250 gr fijngesneden champignons, 50 gr vetstof, 1 eetlepel bloem, 1 ½ dl rode wijn, ¼ dl room, 1 eetlepel Franse mosterd, zout, 2 varkenshaasjes, een weinig selder, 100 gr gemalen kaas, 100 gr fetakaas, 8 stronkjes witloof, 1 ½ eetlepels sinaasappelmarmelade, 4 takjes peterselie, 1 sinaasappel in schijfjes gesneden.
  3. Bereiding:
  4. Snipper de ui fijn en snijd het spek in fijne reepjes. Laat de vetstof smelten. Stoof hierin zachtjes de ui, het spek en de champignonstukjes. Strooi er de bloem over en voeg al roerende geutje bij geutje de wijn toe. Meng er tenslotte de room, de mosterd en de peperkorrels onder. Bak het vlees aan en laat garen.
  5. Spoel de witloofstronkjes en verwijder de harde pit. Stoof het witloof. Plet de fetakaas fijn en meng met de marmelade en de peterselie. Snijd het witloof overlangs open. Schep er met een koffielepel een beetje fetamengsel in. Leg in een vuurvaste schotel en bestrooi met fetakaas. Laat in de oven op 200°C goed doorverwarmen. Snijd het vlees in sneetjes. Breng de saus op de borden. Leg er het vlees op. Werk verder af met de gevulde witloofrolletjes, de sinaasappelschijfjes en de peterselie.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?