Varkenshaasje met champignonpepersaus en opgevuld witloof

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 1 kleine ui, 50 gr spek, 1 ½ eetlepel peperkorrels, 250 gr fijngesneden champignons, 50 gr vetstof, 1 eetlepel bloem, 1 ½ dl rode wijn, ¼ l room, 1 eetlepel Franse mosterd, zout, 2 varkenshaasjes, een weinig selder, 100 gr gemalen kaas, 100 gr fetakaas, 8 stronken witloof, 1 ½ eetlepels sinaasappelmarmelade, 4 takjes peterselie, 1 sinaasappel in schijfjes gesneden.
  3. Bereiding:
  4. Snipper de ui en snijd het spek in fijne reepjes. Laat de vetstof smelten. Stoof hierin zachtjes de ui, het spek en de champignonstukjes. Strooi er de bloem over en voeg al roerende geutje bij geutje de wijn toe. Meng er tenslotte de room, de mosterd en de peperkorrels onder. Bak het vlees aan en laat garen.
  5. Spoel de witloofstronkjes en verwijder de harde pit. Stoof het witloof. Plet de fetakaas fijn en meng met de marmelade en peterselie. Snijd de witloofstronkjes overlangs open. Schep er met een koffielepel een beetje fetamengsel in. Leg in een vuurvaste schotel en bestrooi met fetakaas. Laat de oven op 200°C goed doorverwarmen. Snijd het vlees in sneetjes. Breng de saus op borden. Leg er het vlees op. Werk verder af met de gevulde witloofrolletjes, de sinaasappelschijfjes en de peterselie.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?